Kérdése van? Hívjon minket! +36307881368

"Azt gondolnánk, hogy mi gondoskodunk a kertünkről, pedig valójában a kertünk gondoskodik rólunk."
-Jenny Uglow-

Ezüstfenyő csemete (20cm magas)
Ezüstfenyő csemete (20cm magas)
800,0 Ft
ÚJ

Ezüstfenyő csemete (20cm magas)

Az ezüstfenyő, vagy más néven közönséges fenyő (Picea abies), az egyik legelterjedtebb és legismertebb fenyőfajta Európában és Ázsiában. Ezt a gyönyörű és elegáns fát gyakran díszfának vagy ünnepi díszítésnek használják, de természetes környezetben is gyakran megtalálható erdőkben és parkokban.


Palánták képei illusztráció. Méretben eltérhet és termés nélkül kerül feladásra!
Palántákat április végén kezdjük feladni. Addig csak a rendeléseket vesszük fel!

800,0 Ft
Részletek

Megjelenés és Jellemzők:
Az ezüstfenyő az örökzöld fenyőfák családjába tartozik, és kúp alakú koronával rendelkezik. Tűlevelei hosszúak és tűszerűek, ezüstös-zöld színűek, ami adja neki az "ezüst" jelzőt. A fák rendkívül magasra is nőhetnek, akár 60 méteres magasságot is elérhetnek.

Termőhely és Elterjedés:
Az ezüstfenyő elterjedése széleskörű, és a hideg és mérsékelt éghajlatú területeken található meg, különösen az európai hegyvidékek erdeiben. Kedveli a jó vízellátást biztosító, mély és laza talajt, de képes alkalmazkodni a változatosabb környezeti feltételekhez is.

Hasznosítás és Felhasználás:
Az ezüstfenyőt hagyományosan faanyagként használják építőanyagként, faipari termékek, például bútorok, padlók és ajtók készítésére. Emellett gyakran ültetik díszfaként kertekben és parkokban, valamint karácsonyfadíszítésre is használják.

Ökológiai Érték:
Az ezüstfenyő fontos ökológiai szerepet játszik az erdőkben és más természetes élőhelyeken. A fák árnyékot biztosítanak más növényeknek és élőlényeknek, miközben a tűlevelek hulladéka tápanyagokat biztosít a talajnak, és élőhelyet nyújt számos állat- és növényfajnak.

Az ezüstfenyő, a maga impozáns megjelenésével és sokoldalú felhasználási lehetőségeivel, fontos szerepet játszik a természetben és az emberi életben egyaránt. Legyen az erdőben vagy a kertben, mindig öröm és szépség forrása.

Adatok
Cikkszám:
ezustfenyo